Известие

Collapse
No announcement yet.

Пак въпроси за боксера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хахааа,към Перник нямам път засегаИначе с удоволствие.С Боби 1997,може да се видиме той ми е по близо.

Comment

Като натисна спирачка от движение ми рита педала,волана не тресе,имах съмнение за криви дискове,но се оказа че са нови,както ме й убеждаваше предишния собственик,накладките също.Тва нещо да не е свързано с АБС-а,ако има такъв де?при бавна скорост ми го подритва на тласъци,по бързо като карам направо ми тресе педала?Така е откак съм я взел пролетта,даже съм купил и нови дискове и седят у нас с накладките...Отзад е на барабани.

Comment

Не знам колега, аз нямам АБС, не съм и имал тоя проблем на мойта до сега. Но на майка ми на 206-цата има нещо подобно и тя също е без АБС, така че по-скоро бих обвинил криви дискове.
        Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
        Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Да де но волана не тресе...

Comment

Ами за друго логично обяснение на това явление освен криви дискове не се сещам, нека кажат по-опитните колеги..

Comment

Барабаните също се кривят. Понякога стават на елипси
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аха разбрах...освен да пробвам да намаля с ръчната от движение?

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
                  Аха разбрах...освен да пробвам да намаля с ръчната от движение?
                  ако дръпнеш ръчната в движение може да се завъртиш
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    ако дръпнеш ръчната в движение може да се завъртиш
                    Дръпнах я разбира се плавно,и не тресе,оказаха се налепи по предните дискове,преди ги чистихме със фина шкурка оправи се,сега пак,се едно е разтопило накладките и остава на местата,където е седяла колата няколко дена.Егати накладките,ще зема да купя някакви хубави.Идеи?

Comment

Сутрин върти доста на стартер преди да запали...След това през деня,пали от четвърт.Паля само на бензин.Имам чувство че ми пада бензина,тва съм го имал при дизел...Ма тука нали е с електрическа помпа?След ,като запали,работи перфектно и на бензин ,и на газ.Имате ли некви идеи?

---------- Post added at 11:40 ---------- Previous post was at 11:37 ----------

Другото,което забелязах още,когато я купувах е,че,като отвия капачката за бензина ,съска се едно отварям туба с бензин.Незнам,дали има неква връзка...За по трудното палене сутрин,стана откак застуде времето.

Comment

За повечето въртене може да има вина и в стартера, може да са се поизносили четките вече и да не развърта достатъчно мощно. Иначе ако бензиновите регулатори на рейката не държат налягането също може.

А за резервоара - запушен отдушник.

Comment

Бобка ,не е стартера,,като я запаля след час,слд като съм я угасил върти и пали на секундата

---------- Post added at 15:56 ---------- Previous post was at 15:53 ----------

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
                          За повечето въртене може да има вина и в стартера, може да са се поизносили четките вече и да не развърта достатъчно мощно. Иначе ако бензиновите регулатори на рейката не държат налягането също може.

А за резервоара - запушен отдушник.
                          Кои са тия регулатори,и къде са,ако е от тях,след загасяне на колата,след 2-3 часа,пали почти без въртене?Се едно съм дизел,и ми пада нафтата,понеже бая нафти съм карал,и е същото...

Comment

Еми те са 2 по продължение на самата рейка. Падат се в дясната половина, точно до капачката за маслото.

Сменяват се по принцип, но не съм се интересувал дали има нови и колко пари са, не ми се е налагало за сега.

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
                              Бобка ,не е стартера,,като я запаля след час,слд като съм я угасил върти и пали на секундата

---------- Post added at 15:56 ---------- Previous post was at 15:53 ----------

Кои са тия регулатори,и къде са,ако е от тях,след загасяне на колата,след 2-3 часа,пали почти без въртене?Се едно съм дизел,и ми пада нафтата,понеже бая нафти съм карал,и е същото...
                              Провери си кабелите на свещите.
                              Запали я студена вечер, вдигни капака натъмно и виж дали прескачат искри.
                              При мен беше дискотека
                              Можеш да "помогнеш" и с пулвелизатор с вода. Отдалече пръскаш около кабелите и то ще си покаже.
                              Като загрее мотора не се задържа влага около кабелите и нямаш проблеми, до следващото палене на студено и влажно.
                              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                                Провери си кабелите на свещите.
                                Запали я студена вечер, вдигни капака натъмно и виж дали прескачат искри.
                                При мен беше дискотека
                                Можеш да "помогнеш" и с пулвелизатор с вода. Отдалече пръскаш около кабелите и то ще си покаже.
                                Като загрее мотора не се задържа влага около кабелите и нямаш проблеми, до следващото палене на студено и влажно.
                                Мерси!Ще проверя и това,но пак казвам че работи перфектно,и на бензин ,и на газ,нема да прекъсва,припуква и т.н.Ускорява супер плавно...Досега ,като съм имал проблемни кабели и свещи,се усещаше осезаемо,как ускорява,особено на газ,визирам последната 75-ца-почне ли да присецва,бодвах нови и се оправяше.А Дори и тогава е палела от четвърт сутрин,но се усещаше дали са заминали кабелите и свещите главно при ускорение....

---------- Post added at 12:49 ---------- Previous post was at 12:47 ----------

Между другото,някой,колега ако продава кутията на въздушния филтър,да свирка!

Comment

Working...
                                X